Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Nätdejtandets våndor

13 sep , 2011, 09.00 Malin Slotte

 

Johanna Vuoksenmaas (Kumman kaa, Nousukausi, Maria Kallio) Klikkaa mua är MTV3:s inhemska dramasatsning i höst. Upplägget har vi sett förr: det handlar om den 41-årig inredningsarkitekten och ensamstående trebarnsmamman Ella (Minttu Mustakallio) som efter ett par år som singel tröttnat på att leva ensam.

Det som ger den komiska och underhållande kryddan i det hela är att hon försöker hitta mannen i sitt liv via nätdejting. Det är många grodor som ska dejtas innan, ja, det återstår väl att se …

Här finns ingen Sex and the City-glamour; vardagslunken skildras med en komisk knorr. Förutom utmaningarna det innebär att vara mamma, är det konflikter med barnens två pappor, och samtal med väninnorna där män tolkas och analyseras. Den mest underhållande biten är hur männen på dejtingsajten och dejterna med dem skildras. Det intryck man ger på nätet, behöver inte stämma överens med verkligheten, för att uttrycka det milt.

Att skildra parbildningens sociala spel kräver iakttagelseförmåga, det är små saker det kan falla på. Ellas första dejt verkar sammanfatta det mesta som kan vara fel hos en man. En katastrofdejt med trovärdigheten i behåll, dessvärre.

Klikkaa mua sänds i MTV3 på tisdagar kl. 21.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.