Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Lifestyle

Hur blir man lycklig?

21 okt , 2011, 09.00 Malin Slotte

 

Vad gör en lycklig? Det undersöker skådespelaren och journalisten Sanna Stellan i åtta halvtimmesavsnitt (två reklampauser inräknade).

Frågan är typisk för vår tid och kultur, liksom det att serien inte är ett livsåskådnings- utan livsstilsprogram. Självfallet handlar ett av avsnitten om religion, men annars är programmen tematiserade i ämnen som utseende, kost, sex och pengar.

Första delen handlar om idrott, om att pressa kroppen till det yttersta. Stellan träffar kroppsbyggaren Jutta Gustafsberg, den tidigare simmaren Matti Rajakylä samt tusenkilometerslöparna Jukka Viljanen och Kirsi Montonen.

Greppet är lätt och produktionen i enklaste laget: några lättsamma intervjuinslag på samma tema ihopklippta till ett avsnitt. Och så är det ju denna luddiga gräns mellan redaktionellt och kommersiellt, så typisk för livsstilsprogram på vissa kommersiella kanaler. Stellan äter och hänger på kaféet som sponsrar serien, och intervjuar en läkare på läkarstationen som också är sponsor.

Blir man då lycklig av idrott? Tja, typ.

Onni Extreme sänds i Liv fredagar kl. 21.00, repris lördagar 23.20 och måndagar kl. 20.30.

, , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Treadmill Review skriver:

    Thanks for the share! Very useful info!

Kommenteringen är stängd.