Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Direktsändning,Tävling

Inför kvällens Syksyn sävel

29 okt , 2011, 08.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Musiktävlingen Syksyn sävel är tillbaka efter en paus på tio år. Den första tävlingen hölls 1968 då Kristian eller karlebybon Bengt Huhta vann med Näin on.

YouTube Preview Image

Senast vann Janne Tulkki med Yksinäinen pitkä tie 2001.

I kvällens direktsändning tävlar tolv artister, både äldre rävar och nyare förmågor. Det första intrycket av de tolv låtarna är att mycket låter likadant. Men så är det väl också en tävling i en viss sorts finsk melankolisk mogenpop.

YouTube Preview Image

En del låter rent ut sagt gammalt och kunde lika gärna vara producerat på nittiotalet eller tidigare – som Jari Sillanpääs låt. Där lyckas Tommi Läntinen med hjälp av lite gospelkänsla lite bättre med återvinningen.

YouTube Preview Image

Den som mest skiljer ur är den tolvåriga raparen Puhuva kone (Pyry Karjalainen) vars eurodancerap är det bidrag som har det mest politiska budskapet och är inget mindre än en kommentar till stämningarna i landet.

YouTube Preview Image

Årets Idolsdeltagare Martti Saarinen och Stina Girs har inte tävlingens bästa låtar, däremot har Idolstrean 2007 Kristiina Brask en av tävlingens fräschaste bitar trots ämnet – diagnos F32 (depression).

YouTube Preview Image

Men absolut svårast att klå blir nog Kaija Koos Kaunis, rietas ja onnellinen. Modern finsk pop med hitpotential hittar man där.

Höstens melodi sänds i MTV3 i kväll lördag kl. 20.00.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.