Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reportage

Livet som guide

15 Dec , 2011, 09.00 Malin Slotte

 

Turister som kommer till Finland träffar ofta inte andra finländare än guiden. Det är med andra ord utgående från guiden som de bildar sig en uppfattning om hur finländaren är. Som guide har man med andra ord stort ansvar över Finlandsbilden.

Östersjöfärjorna kommer in med allt större turistlass till Helsingfors hamnar. Två som tar emot dem är Ralf Löfström och Christina Snellman, två erfarna och språkkunniga Helsingforsguider som är huvudpersoner i Filippa Forsmans reportage.

Under några dagar under högsäsong har filmteamet hängt med några turistgrupper på guidetur i staden: tyskar, amerikaner och svenskar. Förutom till de vanligaste attraktionerna i Helsingfors besöker de också Borgå. Mest verkar det röra sig om äldre kryssningsresenärer. Många är på en tiodagarskryssning där de besöker alla större städer kring Östersjön.

Seportagen är sällan några märkvärdiga produkter, men det här programmet gör sitt ämne intressant. Det är förmodligen en kombination av ett lyckat val av huvudpersoner och det alltid lika fascinerande i att se sig själv genom omvärldens ögon.

Seportaget: Guider sänds i FST5 i kväll torsdag kl. 21.00, repris lördag kl. 15.25.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.