Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Hitta sin inre leopard

14 Dec , 2011, 03.55 Malin Slotte

 

Apflickorna heter årets kanske mest uppmärksammade svenska film, som också gått på bio i Helsingfors. Bakom den står regissören Lisa Aschan, och tillsammans med Jannik Tai Mosholt har hon även skapat den tredelade danska barnserien Thea og Leoparden från 2009 som börjar i FST i dag. Visst kan man se likheter i vissa teman och motiv – flickvänskapen och leopardmönstret till exempel – även om Thea och Leoparden är den snälla barnversionen.

Serien handlar om den bleka och försiktiga Thea (Katrin Alfredsdottir, t.v.) som haft en svår sjukdom och lever i en isolerad tillvaro tillsammans med sin överbeskyddande mamma (Patricia Schumann, t.h, som vi kunnat se i både Borgen och Lulu & Leon, båda visade i FST). En dag träffar hon Leoparden (Alberte Blichfeldt) i snabbköpet, en jämngammal farlig och fräck flicka i leopardmönstrat.

Thea dras till Leopardens sällskap nere i källaren och flickorna börjar umgås i smyg. I bästa barnäventyrsanda kommer de snart ett mysterium på spåren – mysteriet med den försvunna tvätten.

Thea och Leoparden sänds i FST5 onsdagar kl. 15.55.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.