Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reseserie

Lovely Lumley

3 jan , 2012, 07.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Det är mycket Joanna Lumley i rutan just nu. Förutom att hon är aktuell som Patsy i två specialavsnitt av Absolutely Fabulous och i en roll i mysdeckaren Miss Marple i mitten av januari, spelar hon numera även in resedokumentärserier.

Efter att Yle har repriserat Joanna Lumley in the Land of the Northern Lights (2008) om norrsken, är det nu dags för helt andra breddgrader i Joanna Lumley’s Nile (2010). Där reser hon 6 600 kilometer längs Nilen, från dess mynning i Medelhavet, till dess källa i Etiopien.

Det är en sträcka som skulle ta evigheter om den gjordes med båt, och fastän hon ständigt fuskar med andra färdmedel befinner hon sig två månader på resande fot. Under fyra avsnitt kommer denna taktfulla och humoristiska dam med filmteam att färdas genom fem länder.

Första delen ägnas helt åt Egypten, från Alexandria, via Kairos pyramider till Aswan vid gränsen mot Sudan. Det är en resa genom fantastiska landskap i bekväma förstaklasskupéer och på lyxkryssare med andra turister. Men i nästa avsnitt utlovas helt andra förhållanden i Sudan.

En fascinerande värld: Joanna på Nilen. TV1 19.00, repris fredag 16.05 och lördag 8.05.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.