Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär

Mannen bakom Kristina

16 jan , 2012, 19.20 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

På skottdagen är det premiär för musikalen Kristna från Duvemåla på Svenska Teatern, och i kväll visar FST Birgitta Zachrissons dokumentär om uppsättningens regissör Lars Rudolfsson, som också regisserade den svenska uruppsättningen 1995.

Han är både framgångsrik och en lågmäld doldis som har gjort succé också utanför Sverige med sina musikaler, operor och barnpjäser.

Zachrisson följer honom under år 2010 för att ta reda på hur han tänker och arbetar. Mest är det häng på olika repetitioner, både med vuxna skådespelare och barn, varvat med intervjuer med honom själv och skådespelarna.

Vad är det som gör hon till en så bra regissör är frågan som dokumentären söker svar på? Ett svar är att det sanna är viktigt för honom. Liksom lekfullhet och skratt. Han säger sig också vara mycket mån om skådespelarna. Han är dessutom musikalisk, vilket särskilt uppskattas av skådespelarna i musikföreställningar.

Dokumentären ger en mycket positiv bild av sin huvudperson. Alla som intervjuas öser lovord över honom.

Dok: Ett år på scenen med Lars Rudolfsson sänds i FST5 kl. 20.55.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.