Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Direktsändning

Semifinalen i sammanfattning

24 feb , 2012, 20.52 Malin Slotte

 

Livebloggar om kvällens semifinal i UMK, Tävlingen för ny musik, inlägget uppdateras efter hand:

Ishallen är tom och öde, publiken är på plats först i morgon. Programledarna Anne Lainto och Joona Kortesmäki tar emot i röda bygghjälmar. Lauri Ylönen och Lauri Hakala från The Rasmus intervjuas om den nya låten de ska uppträda med i morgon. De tävlar alltså inte, utan ska stå för … underhållningen? De tror Stig vinner.

Mica Ikonen, Pernilla Karlsson, Ville Eetvartti och Kaisa Vala kallas upp på scenen där de intervjuas. Tittarna har röstat hela veckan och snart får vi veta vem som går vidare.

Först till final går Pernilla Karlsson!

Nästa till final är Ville Eetvartti.

Mica Ikonen är den tredje till final. Nu måste Kaisa Vala försöka impa på domarna. Genom att sjunga.

Pernilla Karlsson är överraskad och glad i greenroom. Öde är hallen, så öde att det ekar.

Nu ett inslag om dem som hjälper artisterna med deras framträdanden. Lovande att de satsar på koreografi. Få se hur det märks i morgon.

Iconcrash träder in på scenen, liksom Freeman och Stig. Freeman har hittat sin röda uniform på sin egen vind. Stig verkar nervös.

Först till final går Stiiiiiig!

Och Iconcrasch.

Nu står det alltså mellan Kaisa Vala och Friman. En av dem går till final.

Stig bekräftar att han var nervös inför att ta sig till final. Iconcrash lovar ett superspektakel i morgon.

Anna Abreau ska tydligen bjuda på sitt största spektakel någonsin i morgon. Och nej, hon tävlar inte hon heller. Hon står för … underhållningen. Nu försöker programledaren få henne av avslöja nåt om morgondagen, vilket hon självfallet inte gör. Har tränat länge inför i alla fall. På frågorna skulle man dock tro att hon tävlar, om nervositet bl.a. Anna Abreau får mer utrymme än nån av de tävlande, lång intervju.

Biljetter finns fortfarande, får vi veta. Aha, det var det som var tanken, de försökte locka folk till i morgon.

Nu är domarna på plats och pumpas av programledarna. Kaisa Vala och Freeman ska alltså duellera. Men först ska det intervjuas.

Kaisa Vala är först ut. Hon ville ha ett humpaaktigt komp eftersom hon är från Karelen, berättar hon. Och så får vi flashbacks från hennes resa innan hon sätter igång och sjunger. Kan inte begripa annat än att juryn prioriterar detta. Slutet är bäst på den här låten. Ingen brakshow men vem vet vad hon kan bjuda på i morgon. Tog scenen i besittning bra, tycker juryn.

Freemans tur. Båda framträdandena är liksom på halvfart, det är tydligt att man sparar krutet till i morgon. Men nåt har även Freeman planerat, några typer går på scenen med nåt slags skynke. En mantel? En mindre publik omringar scenen. Juryn ser en klar förbättring.

Nå, vem får den sista finalplatsen? Juryn har inte varit helt enig. Nu ett inslag som försöker haussa upp morgondagens final, bland annat är 14 kameror på plats. Och över 200 lampor. Med mera. 21 i morgon i alla fall.

Och juryns val till final är: Kaisa Vala! Hon är alltså den sjätte och sista finalisten.

Freeman verkar inte nedslagen över resultatet, utan uttrycker ödmjukt glädje över att ha fått vara med.

Det här är alltså de sex finalisterna i morgon:

Pernilla Karlsson

Ville Eetvartti

Mica Ikonen

Stig

Iconcrash

Kaisa Vala

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.