Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Direktsändning

Genrep pågår

25 feb , 2012, 17.01 Malin Slotte

 

Det här är en liveblogg som följer genrepet och uppdateras efter hand:

Är på plats i ishallen där jag följer kvällens UMK, Tävlingen för ny musik. Direktsändningen börjar i TV2 kl. 21 i kväll, och kl. 22.38 uppskattas vi veta vem som representerar Finland i Eurovision Song Contest i Azerbajdzjan i slutet av maj. Sex låtar tävlar.

Följer tävlingen här på bloggen och på twitter.com/#!/Malin_Slotte.

The Rasmus inleder kvällen, sen uppträder de sex finalisterna i följande ordning:

Iconcrash

Pernilla

Mica Ikonen

Kaisa Vala

Sitg

Ville Eetvartti – med en låt som är betydligt lättare att förstå sig på så här i ett stort arenasammanhang, och kanske fler genomlyssningar också bidragit till att öppna upp den.

Anna Abreau bjuder som lovat på det maffigaste numret i pausen. Show är det både på ledskärmarna i bakgrunden, och på scenen där hon har runt tjugo dansare i nunnemundering.

Röstningen sker i två omgångar, först ska tre bidrag vidare innan vinnaren utses.

I genrepet är det ironiskt nog Stig som faller ur. Han lär nog inte behöva på frågor om hur det känns i direktsändningen.

Därefter uppträder de tre slutliga finalisterna en gång till. Först ut nu under genrepet är Pernilla Karlsson som har svarta ledskärmar bakom sig där det växer fram stjälkar och snirklor i rött och vitt. På rampen som går ut från scenen dansar en dansare. Pernilla står längre bak på scenen iklädd en svart långklänning med gröna fjädrar ur Ivana Helsinkis Velvet Lake-kollektion. ”Pernillas mamma” intervjuas efteråt i publiken. Och ”brodern Jonas Karlsson” som alltså skrivit låten. Det är alltså några som spelar de här personerna som vi får anta att sitter på plats som sig själva under själva direktsändningen.

Nu kör även Mica Ikonen och Ville Eetvartti en gång till.

Tanken är att alla uppträder med kvällens kostymer och smink, men programledaren verkar ha papiljotter i håret.

Innan vinnaren offentliggörs blir det Paradise Oskar, han bland annat sjunger Da Da Dam, låten som han vann med i fjol. Sedan blir det övergång til Felix Zengers beatboxing, och Oskars blå roterande planet övergår i rött. Som övergår i svängig tonårspop med Robin.

En luftakrobat levererar kuvertet med vinnaren. Och vinnaren i genrepet är … Paradise Oskar! Vilken intressant parallell värld detta är.

En allmän reflektion: kvällens gästartister och pausnummer är de som borde tävla i kväll.

Nu blir det presskonferens.

Kommenteringen är stängd.