Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Musik,Tävling

Ej fågel, ej fisk

7 maj , 2012, 09.00 Malin Slotte

 

Ej snabb, ej långsam. Midtempolåtar är dagens tema i tv-bloggens genomgång av årets eurovisionslåtar.

YouTube Preview Image

Iris – Would You *

Ballad. Snabb. Ballad. Snabb. Belgien verkar ha haft svårt att bestämma sig för hur de ska producera den här låten. Resultatet är verser som släpiga sömnpiller, och en refräng som kämpar för att vara lite svängig mitt i allt. Resultatet är ovanligt stolpigt, med en sångerska som inte bara både låter och ser plågad ut, utan bokstavligen verkar knäa under låtens börda. Inte final. Betyg: en ansträngd lårklapp av fem.

YouTube Preview Image

Soluna Samay – Should’ve Known Better **

Danmark bjuder på snyggt producerad, trumfast singer-songwriter-pop med en sångerska med fyllig heliumröst som ser cool ut i sin uniform och en tuff trummis men, men … Låten är lite Anna Bergendahl-trist, och liksom Anna Bergendahl föll ur i semifinalen 2010 tror jag också Danmark riskerar göra det i år. Det blir bara två uniformsmössor av fem i betyg.

YouTube Preview Image

Compact Disco – Sound Of Our Hearts ***

Ungern står för årets världsförbättrarbidrag och gör det ovanligt subtilt och osentimentalt med snygg electropop. Jag gissar på final och delar ut tre mörka kostymer av fem.

YouTube Preview Image

Gréta Salóme & Jónsi – Never Forget ****

Island är en av mina favoriter i år: en dramatisk och trolsk midtempoballad med nerv och doft av folksång och nordisk mytologi. Jag tror inte bara på en finalplats, jag tror Island har goda chanser att placera sig bland de tio bästa i år. Jag delar ut fyra fioler av fem för detta.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.