Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie,Tävling

Barnen är bäst!

19 aug , 2012, 12.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Vanligen brukar vi inte se barn i realityserier, men i kväll ändrar Fyran på detta när matlagningstävlingen Junior MasterChef med barn i 8–13-årsåldern startar. Okej, det är inte Hell’s Kitchen med en domare med nervproblem, ändå är det en tävling, där agnarna ska skiljas från vetet och deltagarna plockas ur tävlingen en efter en.

Av första avsnittet att döma lyckas man ta hänsyn till att det är barn som tävlar, samtidigt som man gör engagerande tävlings-tv. Kritiken är konstruktivt uppmuntrande; man berömmer det som är bra och påpekar vad som kunde ha varit bättre. Domarna och matlagningsproffsen Tomi Björck och Merituuli Lindström understryker hur duktiga barnen är, och det är av allt att döma inget snällt vuxenberöm, utan det rör sig faktiskt om barnkockar som tillreder rätter på restaurangnivå. Ambitionsnivån och målmedvetenheten hos dessa barn är något som också slår tittaren. De vet att de kan, och är inte blyga för att erkänna det.

Inte så konstigt kanske att nivån verkar vara hög; över 1200 barn sökte till tävlingen. I första avsnittet gallras 24 ner till 12.
Vinnaren belönas med 5000 euro, en knivserie för proffskockar och en kryssning. Och så titeln Junior MasterChef förstås.

Junior MasterChef Finland sänds i Fyran söndagar kl. 20.00, repris fredagar kl. 19.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.