Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Underhållning

Låtmord och pärlor

5 okt , 2012, 17.16 Malin Slotte

 

Musikrealityn Så mycket bättre blev en succé när den första säsongen sändes i Sveriges TV4 hösten 2010. Även om den andra säsongen fick svalare respons när den sändes i fjol, blir det en tredje säsong i höst med premiär i slutet av oktober.

I kväll har den finska versionen av det ursprungligen holländska formatet The Best Singers premiär. Det rör sig om en musikunderhållning där kända artister från olika genrer träffas under en vecka och tolkar varandras låtar. I Fyrans version består mixen av Katri Helena, Jari Sillanpää, Kaija Koo, Erin, Neumann, Jonne Aaron och Cheek. Kvällens huvudperson är Jari Sillanpää, nästa vecka står Erin i turen.

Visst händer det något när en artist med ett helt annat sound tar sig an en annan artists material. Ibland blir det rena låtmorden, andra gånger kan den nya versionen vara så mycket bättre än den ursprungliga. Det intima sammanhanget, med en liveorkester och de övriga som lyssnar runt middagsbordet, kan resultera i känsliga tolkningar som rör huvudpersonen till tårar. Berörd blir i alla fall Jari Sillanpää i kvällens program.

En varm och generös stämning verkar råda mellan de medverkande. En del känner varandra från tidigare, andra har aldrig träffats. Det man kan sakna vid sidan av musicerandet är samtalet mellan artisterna. Det blir en liten ansats till detta när Sillanpää berättar om sin svårighet att släppa loss på scenen, men det hade fått vara betydligt mer av den biten.

I stället ägnar man sig åt diverse aktiviteter som huvudpersonen fått välja. Någon har förstås tänkt att det är omväxlande och blir visuellt, men kvällens roddtävling kan knappast kallas bra tv. Lite bättre funkar det när Jari Sillanpää drar i väg med sina kolleger på bröllopsfotografering, men mest för att det visar sig finnas en personlig koppling. Jari älskade att rita brudpar och prinsessor som barn. Fotografierna ska säljas och intäkterna har Jari valt att skänka till mobbade barn, något som kunde ha utvecklats i programmet.

Bara liv sänds i Fyran fredagar kl. 20.00, repris söndagar kl. 17.15.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.