Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie,Ungdomsserie

Från Youtube till tv

16 okt , 2012, 17.16 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Sketch- och rapgruppen Justimus har blivit ett fenomen i de sociala medierna. På Youtube har deras filmer setts 30 miljoner gånger och deras sida på Facebook gillas av över 60 000 personer. Bakom fenomenet Justimusfilms står 18-åringarna Sami Harmaala, Juho Nummela och Joose Kääriäinen från Haapavesi. Sedan 2009 har de laddat upp sina humorvideor på nätet.

Nu investerar TV5 i dem och ger dem en plattform och plantskola i form av en sketchserie i tolv delar. Som särskilt egen och banbrytande framstår inte Justimus humor, åtminstone inte än – sketcherna kunde ha utvecklats mera. De skämtar om att köpa kondomer, gå till läkaren som vill operera bort testiklarna och pensionärer. Bäst verkar reklamfilmsparodierna fungera – igenkännande är ju alltid en effektiv skrattretare. Mest egen prägel och sting verkar de attitydspäckade rap-videorna ha.

Justimus har nyligen turnerat i landet med rapgruppen Nost3 & Protron. Deras gemensamma singel En oo homo har legat på den finska singellistan.

Justimus sänds i TV5 tisdagar kl. 20.30, repris söndagar kl. 19.30 och i Sexan måndagar kl. 23.05.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.