Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Nyzeeländsk humor

4 Dec , 2012, 23.41 Malin Slotte

 

Vad skrattar man åt på Nya Zeeland? Av kvällens nyzeeländska seriestart The Jaquie Brown Odyssey att döma är det samma saker som i den övriga anglosaxiska världen – och därmed den övriga världen i största allmänhet förstås. Åtminstone skrattade man i Nya Zeeland åt komediserien The Jaquie Brown Odyssey som blev en prisbelönad succé när den sändes där 2008–09. ”Äntligen en nyzeeländsk komediserie som inte suger” lär en kritiker lättat ha suckat, vilket säger en del om nyszeeländska produktioner, eller i alla fall vad nyzeeländarna själva anser om dem.

Med internationella mått mätt är det här inte lika märkvärdigt, men fungerar och verkar hålla en hygglig standardnivå. Det är en trendriktigt halvfiktiv serie om ett klantarsle till tv-reporter. Mediepersonligheten Jaquie Brown, inflyttad från Storbritannien, spelar sig själv och ändå inte.

Serien utger sig för att vilja parodiera drama med en feminin berättarröst av typen Sex and the City, Desperate Housewives och Bridget Jones. Den intentionen skulle man inte fatta om den inte sades ut, om ens då. Här finns varken glassigheten eller äskligheten. Tänk hellre en kvinnlig David Brent eller Ove Sundberg som jobbar på en tv-station.

Seriens båda säsonger sänds oregelbundet vissa vardagar i veckan.

Jaquie Browns dagböcker sänds i TV2 i kväll tisdag kl. 20.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.