Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

En karl är en karl

5 Dec , 2012, 23.17 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Ta en riktig karlakarl och placera honom i en amerikansk sitcom och låt honom där vara tvungen att hävda sig i en värld av kvinnor, dessa förunderliga varelser. Det är den komiska motorn i den amerikanska sitcomen Last Man Standing (ABC 2011–).

Tim Allen gör rollen som Mike Baxter, en machoman i femtioårsåldern som jobbar i en sportaffär och har fru och hela tre döttrar. Plötsligt får han inte resa lika mycket i arbetet och måste således tillbringa mer tid med sin feminina familj. De har alla försetts med dimensioner av det kvinnliga som i alla fall en traditionella amerikansk man som Mike har att förhålla sig till.

Frun (Nancy Travis) är välutbildad geolog och rätt förstående mot sin kverulerande make. Äldsta dottern (Alexandra Krosney) är ensamstående mamma och arbetar som servitris. Mellandottern (Molly Ephraim) är modeintresserad och vill bli realitystjärna. Det är bara yngsta dottern (Kaitlyn Dever) som är en pojkflicka – men med ett spirande intresse för pojkar, för att nu inte gå in på alltför svåra ämnen för Mike. Alla döttrarna verkar mottagliga för och intresserade av råd från sin gamle far.

Skämten är av typen: ”Män ska bara dansa när det viner kulor om fötterna på dem”. Om Mike är en den gamla skolans man är också denna sitcom gjord enligt traditionell, bekant modell.

Last Man Standing sänds i MTV3 torsdagar kl. 15.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.