Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Näst mest makt

16 mar , 2013, 20.42 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

En komediserie om en kvinnlig amerikansk vicepresident? Spontant känns det inte jättefräscht. Politikerupplägget börjar vid det här laget bli genomtuggat, både i drama- och komedivariant.

Vi har sett tassiga människor i kontorsmiljö, både vanliga knegare och politiker, så många gånger att konceptet börjar kräva någon form av förnyelse. Veep (HBO 2012–) knegar på i gamla fotspår, och serverar rätt kul oneliners ibland. ”Jag kan inte mingla med så här få personer. Minglade kanske Simon med Garfunkel?”

Det främsta argumentet för att följa serien är huvudrollsinnehavaren Julia Louis-Dreyfus, mest känd för rollen som Elaine i nittiotalets bästa sitcom Seinfeld. Hon är en ypperlig komedienn och fick också en Emmy för sin roll som vicepresident Selina Meyer, en kvinna för vilken vicepresidentskapet inte är tillräckligt. Hennes fåfänga strävan efter mer inflytande är källan serien öser sin humor ur.

Det dokumentära cinéma vérité-greppet är inte heller unikt i sammanhanget, liksom att dialogen delvis är improviserad. Serien har skapats av Armando Iannucci, mannen bakom den politiska satirserien The Thick of It (BBC 2005–2012).

Veeps andra säsong har premiär i USA i april.

Fru vicepresident sänds i TV1 lördagar kl. 22.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.