Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Konsten att klyva ved

9 apr , 2013, 22.01 Malin Slotte

 

I den nya realityserien Neljän tähden talkoot, en spinoff till middagsbjudningsrealityn Neljän tähden illallinen, får vi se fyra ”stjärnor” per veckan vårstäda varandras sommarstugetomter.

I första avsnittet klyvs det ved och anläggs trädgårdsland på Anni Uusivirtas sommarställe. Allt analyseras på realityvis i inklippta intervjusnuttar där man berättar om sin reaktion när man först fick se vedhögen (skrämmande stor), hur man bekymrar sig för sin egen och den andras förmåga att hantera yxan (har inte hållit i en yxa på tjugo år), och hur det sedan kändes när man lyckades klyva den första vedklabben (som hole in one i golf).

Efter att allt jobb är utfört och man ätit smörgåsar och badat bastu delar stugägaren ut skolbetyg till talkoarbetarna, och den bästa belönas med en förgylld arbetshandske. Sedan packar man sig åter i husbilen för att i nästa avsnitt befinna sig på en annan stugtomt.

Detta kunde vara en parodi på realitygenrens trivialitet, men det är faktiskt på fullt allvar vi förväntas tycka att det är intressant att se Susanna Penttilä svänga yxan på vedbacken.

Fyra stjärnors talko sänds i Nelonen måndag till torsdag kl. 19.00, repris lördag kl. 16.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.