Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Kanarieöarna kallar!

17 jun , 2013, 16.16 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Nu är de här igen, de bekanta profilerna från realityserien Karavaanarit som MTV3 underhållit tittarna med två somrar i rad. Efter att ha kramat ut allt som går att få ur husvagnssemesterlivsstilen har man i år bytt miljö till Kanarieöarna, charterdestinationen dit 250 000 finländare styr kosan årligen.

Tillsammans med gårdskarlen Jussi och väninnan Sirpa drar campingplatsföretagarna Päivi och Hanski till holmarna. Första avsnittet ägnar sig åt förberedelserna. Det är höst hemma i Finland, och man skaffar pass åt Jussi som aldrig varit utomlands tidigare, undantaget Stockholm och Tallinn. Jussi är den färgstarkaste karaktären som rätt långt driver serien. Förutom att man kan fundera över hur funktionsnedsatta används som karaktärer i realityserier, kan man reagera på att han stundtals behandlas nästan nedlåtande av de andra i serien.

Förutom dessa bekanta ansikten kommer vi att träffa familjer som är på semester på Kanarieöarna, permanent bosatta finländare på Kanarieöarna och ditflugna kändisar som Koop Arponen, Wilma Schlizewski med döttrar och barnbarn, Kana och Tea och sist men inte minst schlagerräven Frederik som även står för seriens ledmotiv: discodängan Gran Canaria. Därtill utlovas att serien kommer att besöka i stort sett allt som är värt att uppleva på öarna: från naturen och miljön till djur- och nöjesparker.

Det är alltså en soppa i vilken man slängt ner en hel massa ingredienser och avsikten är att underhålla så det brakar om det. De tidigare husvagnsserierna drev verkligen upp tempot och försökte nästa hjärntvätta tittaren att det var fart och fläng. I den här serien har man till och med fått in hur lajbans det är i titeln: Riemuloma Kanarialla. För säkerhets skull, så nu ingen missar det.

Regisserat har Kim Finn.

Riemuloma Kanarialla sänds i MTV3 måndagar till onsdagar kl. 19.30, repris dagen efter kl. 15.55.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.