Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Komediserie

Fasader i förorten

1 jul , 2013, 00.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Den tiodelade danska dramakomedin Lærkevej från 2009 har redan kunnat ses på Yle Arenan under maj månad. I sommar är det dags för denna korsning av Solsidan och Desperate Housewives att visas i gammelmedia. Jämförelsen har mer att göra med hur man försöker skruva handlingen, än med själva kvaliteten – vill man se bra komedi är Lærkevej inte nödvändigtvis det bästa valet.

Handlingen utspelar sig i ett villaområde dit tre syskon – en bror som är Michelinbelönad kock och hans två systrar – flyttar under falskt namn efter att de av misstag haft ihjäl en knarklangare. Grannarna håller på att spricka av nyfikenhet på de nyinflyttade, och snart visar det sig att det inte bara är syskonen som har ett lik begravt. Förvecklingarna är många – varje hus har sin fasad att upprätthålla. Om det så gäller att försöka ragga upp grannen, dölja sin alkoholism eller göra sig av med en död hund.

Danskarna har producerat mycket bra i tv-serieväg. Den här dussinserien hör inte till det bästa de gjort. Seriens titel kommer sig av att Lærkevej lär vara det vanligaste gatunamnet i Danmark.

Livet på Laerkevej sänds i Yle Fem måndagar kl. 20.15, repris lördagar kl. 17.10.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.