Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Game show

Gammal skåpmat

21 sep , 2013, 12.53 Malin Slotte

 

I början av åttiotalet sände reklam-tv ett program som hette Valehtelijoiden klubi. Programledare var en steppande Helge Herala och programmet fick ett hedersomnämnande på Venla-galan. Nu har programidén åter dammats av och nyproducerats under titeln Totuuden torvet.

Det hela går ut på att en panel bestående av skådespelarna Aku Hirviniemi, Krista Kosonen och Riku Nieminen berättar om olika fenomen och föremål, men bara en av dem talar sanning. Det är upp till två kändisgäster – i premiärprogrammet dansarna Helena Ahti-Hallberg och Jorma Uotinen – att avgöra vem som talar sanning. Programledare är Aki Linnanahde.

Konceptet må vara billigt och enkelt att producera, och som lekprogram är det inte värre än annat i genren. Men faktum kvarstår: det här är trist och intetsägande tramsunderhållning. Felet är snarare formatet (och genren) än skådespelarna och gästerna: skådespelarpanelen lyckas uppbåda ett närmast övermänskligt engagemang för detta.

Under hösten utlovas gäster som Mikael Jungner, Antti Kaikkonen, Tuomas Enbuske, Bettina Sågbom, Rakel Liekki, Elina Viitanen, Anne Kukkohovi och Sauli Kemppainen.

Totuuden torvet sänds i MTV3 fredagar kl. 20.05, repris söndagar kl. 16.45 och i Ava lördagar kl. 22.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.