Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie,Tävling

Bästa bagaren

24 sep , 2013, 19.08 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Det råder ingen brist på matlagningstävlingar i tv numera. Orkar vi med en till, en med fokus på bakning?

Att döma av första avsnittet av bakningstävlingen Koko Suomi leipoo är svaret ett tveklöst ja. Programmet bygger på BBC-formatet The Great British Bake-off som visats i fyra säsonger. Och det är inte krångligare än att det är det fråga om det vanliga talangrealityformatet i bakningsversion. I den finska versionen tävlar tolv hängivna hobbybagare från hela landet i åldern 15–57. Domarna som bedömer bagarnas prestationer i köket är Café Ekbergs konditor Mika Parviainen och Kakkugallerias ägare Sami Granroth. Programledare är Anne Kukkohovi, bekant för dem som följt finska Top Model.

Programmet fokuserar på de tävlandes talang och kreativitet som bagare. Tekniken och hantverksskickligheten sätts i första avsnittet på prov i utmaningen att baka en Tigerkaka med snygga ränder och rätt konsistens. I den andra utmaningen som handlar om att baka en tårta testas faktorer som kreativitet och konstnärlighet. Fantasifulla och högklassiga bakverk blir det, och ett och annat misslyckande.

Koko Suomi leipoo sänds i MTV3 tisdagar kl. 20.05, repris onsdagar kl. 15.50 och söndagar kl. 10.20 samt Ava torsdagar kl. 19.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.