Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Vem är bonnigast?

8 okt , 2013, 20.13 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Det är sällan TV5 lanserar något egenproducerat, men i kväll är det premiär för kanalens nya realitysatsning Maatilan prinsessa. Tio ”stadsprinsessor”, vars gemensamma nämnare verkar vara att de alla utmärkt sig i någon form av skönhetstävling, tävlar om vem som klarar sig bäst på en lantgård. Det hetaste namnet är antagligen Johanna Tukiainens syster Jasmine. I praktiken är det fem blondiner och fem brunetter som delas in i varsitt lag.

Det är alltså fråga om en sorts budgetvariant i lantgårdsmiljö av Subs Viidakon tähtöset, ett överlevnadsäventyr där ”kändisskönheter” tävlar i djungelmiljö. Serien har varit en så stor framgång för kanalen Sub att den producerats i två säsonger.

Maatilan prinsessa bygger på antagandet att de tävlande är fåfänga stadsprinsessor i högklackat och lösnaglar för vilka livet på landet blir en utmaning. Dessutom är detta uppenbart tänkt att vara erotiskt kittlande: i en sekvens som visar aptitretare ur kommande avsnitt springer exempelvis de tävlande omkring topless i ett sädesfält. Ytterligare bygger serien på övertygelsen att kvinnor har svårt att komma överens, och redan från början försöker man ladda upp för catfight, men det misstänks vara mera snack än verkstad. I sekvenserna som visar smakprov ur säsongen verkar det rätt klent med drama mellan deltagarna.

Intrycket av de två första delarna är att detta är billigt och inte särdeles underhållande. I första avsnittet anländer de tävlande i högklackat med sina rullväskor till fots längs en grusväg. Sedan blir det lantgårdsfrågesport, varefter de tävlande väljer sovplats, skålar i skumpa och så är det slut. I andra avsnittet klipps det får och hinkas vatten ur ett vattendrag bland brännässlor. Varje avsnitt är en halvtimme långt, och serien sänds tisdag, onsdag och torsdag.

Maatilan prinsessa sänds i TV5 tisdagar kl. 20.00, repris söndagar kl. 16.25.

, , , , , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.