Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Kulturprogram,Webb-tv

Bokmässan bäst på tv

25 okt , 2013, 11.56 Malin Slotte

 

Finlands största litterära evenemang, Helsingfors bokmässa, pågår fram till söndag kväll. För den som inte kan eller vill besöka mässan finns det flera alternativ både på tv och webben där man kan ta del av mässans program.

Yle Fems Boktid rapporterar från mässan i kväll klockan 20. Boktid tar del av det tyska temat, men träffar också Kjell Lindblad som berättar om sin själbiografiska roman 8.2. och Janina Orlov som nyss blivit klar med översättningen av Katja Kettus prisbelönta roman Barnmorskan. Dessutom avslöjar litteraturprofessor Claes Ahlund vem som i år tilldelas Svenska Yles litteraturpris.

Liksom de senaste åren liveströmmar svenska.yle.fi programmet på Edith Södergran-scenen.

Också finska yle.fi liveströmmar programmet från Yles egen scen alla dagar. På lördag klockan 13 ansluter sig Yle Teema till sändningen och sänder i över tre timmar direkt från mässan. Förutom programmet på Ylescenen uppmärksammas även övriga gäster och teman på mässan. Under sändningen uppträder Riikka Pelo, Marisha Rasi-Koskinen, Pasi-Ilmari Jääskeläinen, Heidi Köngäs, Matti Rönkä, Tapiolan kuoro och Alivaltiosihteeri på Yles scen.

Studio Hbl strömmar ett urval programpunkter på Hbl-scenen. I dag kan Robert Åsbacka ses på hbl.fi klockan 17.30. I morgon lördag intervjuas Jörn Donner, Anna-Lena Laurén och Kjell Westö på Hbl-scenen mellan klockan 11 och 13.30. På söndag klockan 12 gör Susanna Alakoski sitt enda framträdande på svenska under mässan på Hbl:s scen, och klockan 14.30 handlar det om journalisten Tua Ranninens bok om upptäcktsresanden Pata Degerman. Klockan 15 blir det debatt om journalistik på svenska i Finland med chefredaktör Jens Berg, journalisten Anna-Lena Laurén samt medieforskaren Timo Ketonen. Studio Hbl:s sändningar från mässan kan ses av alla och klippen ligger kvar på hbl.fi där det går att titta på dem i efterhand.

Boktid sänds i Yle Fem i kväll fredag kl. 20.00, repris söndag kl. 16.45.
Inbjudan till bokmässan sänds i Yle Teema i morgon lördag kl. 13.00.
Studio Hbl kan ses på hbl.fi

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.