Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie,Ståupp

Undangömd komedipärla

24 Nov , 2013, 22.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

MTV3 tänker inte göra det lätt för oss att upptäcka komediserien Louie med den amerikanske ståuppkomikern Louis C.K. Det beror kanske på att serien redan rullat på betalkanalen MTV3 Max, och därför behandlades som en repris när den sändes i moderkanalen, men den hade förtjänat en bättre sändningstid än efter midnatt. Den har ändå belönats med en Emmy för sitt manus och nominerats i flera andra kategorier.

Det är fråga om en enkel produktion där Louis C.K. själv står för det mesta – förutom att han ses i huvudrollen som sitt alter ego har han skrivit manus och regisserat. Som systerserier kan man betrakta Seinfeld, och varför inte också Seinfeld-skaparen Larry Davids Curb Your Enthusiasm även om Louie torde vara den minst påkostade av de tre. I USA är en fjärde säsong av Louie under produktion och planeras ha premiär om ett år.

Louis C.K. hör till de främsta amerikanska ståuppkomikerna och hans stil är frän och får säkert vissa att svälja kaffet fel. Flera av hans ståuppföreställningar finns att ses i sin helhet på Youtube – vissa av dem lysande. Han driver främst med sig själv och förutom den egna sexualiteten handlar det mycket om vardagen med hans två små döttrar. I serien spelar Louis C.K. en fyrtioårig frånskild tvåbarnspappa i New York som jobbar som ståuppkomiker. Ståuppinslag varvas med scener ur vardagen.

Louie kan just nu ses i MTV Max på torsdagar kl. 22.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.