Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Reportage

”Tänk att få ha det så här roligt!”

23 Nov , 2013, 14.56 Malin Slotte

 

Lotten Thilman-Gustafsson är närvårdare och sköter utvecklingsstörda, Sonja Jägerskiöld är fru på Sjölax gård i Kimito, och Essi Sandell, som är äldst, är pensionerad sekreterare.

Det de har gemensamt är kärleken till sången, och de bildar tillsammans trion Tre Prima Donnor som sjunger gammal filmmusik och evergreens i Harmony Sisters-stil. Deras röster är mycket lika, och smälter enligt deras instruktör och pianist Kaj Kulla utsökt väl samman.

I tre år har de sjungit tillsammans, och Jan-Ole Nordlins Seportage följer med dem från Dragfjärd när de åker i minibuss på sin första längre konsertresa till Österbotten. Det är vinter, och destinationen är kulturhuset Scala i Nykarleby. Förutom pianisten Kaj Kulla har de även med sig Elina Lücke på bas och Niklas Eriksson på trummor.

Programmet är ett porträtt av damerna och deras sångtrio. Det handlar om vad sången betyder för dem, och även vad de betyder för varandra.

Tre Prima Donnor sänds i repris i Yle Fem i dag lördag kl. 15.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.