Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

Finskamerikan söker fru

22 Nov , 2013, 16.30 Malin Slotte

 

Behövs det en dejtingserie till på tv? Det tycker i alla fall Yle och lanserar höstsatsningen Love Connection. Vi har ju faktiskt inte sett finskättade amerikaner komma till Finland för att hitta en livskamrat. Det är vad elvadelade Love Connection går ut på, och det är närmare bestämt tre män som söker en kvinna. Det hade varit intressant med en finskättad amerikanska också som söker någon i Finland, men nu är det ju så att den konstellationen är svårare att få till. Det är oftast män som får välja och vraka bland olika kandidater i dylika serier, så även i denna.

Här är i alla fall det intressanta kulturskillnaderna som kommer fram när amerikaner och finländare ska försöka få ihop det. Det har inte setts till lust och leda tidigare, det får man ge serien som inledningsvis ger ett välproducerat intryck.

Första avsnittet är inspelat hemma hos männen i USA, och de verkar alla castade för att representera olika typer: Det är kvinnotjusaren Markus från New York som seglar och har gjort karriär inom restaurangbranschen. Det är den blyge akademikern Matti från New Jersey som förträngt sitt kärleksbehov och i stället satsat på studier och karriär. Och det är den frånskilde Henri i Los Angeles, hängiven tvåbarnspappa och äldst av de tre. Alla har finska mammor, och kan också lite knagglig finska. Helst talar de ändå engelska, och de är tv-mässiga på det sättet att de är bra på att uttrycka sig.

Det kommer att bära i väg till Finland för att fira midsommar och tillbringa sommaren här. Men före det ska männen se på presentationsvideor som kvinnor i Finland spelat in om sig själva. Släkten hjälper till att plocka ut de kvinnor som männen sedan kommer att träffa i Finland. Varje vecka faller en av männens kvinnor ur spelet, och två kvinnor per man får slutligen följa med till USA för att lära känna mannens släkt och vänner. I sista avsnittet faller det slutliga valet.

Love Connection sänds i måndagar kl. TV2 21.00, repris tisdagar kl. 0.35 och lördagar kl. 11.15.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.