Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Han rider utan huvud

14 jan , 2014, 13.22 Malin Slotte

 

Legenden om Sleepy Hollow är ursprungligen en novell av Washington Irving. 1999 blev novellen till film med Johnny Depp i huvudrollen, och nu har den inspirerat till en tiodelad skräckserie som kommer att få en fortsättning i en andra säsong.

Handlingen utspelar sig i småstaden Sleepy Hollow i delstaten New York (jo, orten existerar). Här börjar en huvudlös ryttare på en vit häst härja genom att hugga halsen av folk. Samtidigt kravlar Ichabod Crane (Tom Mison), historieprofessor på Oxford på 1700-talet, upp ur sin grav och beträder stadens gator. Han hamnar snart i händernas på polismakten, och i synnerhet konstapel Abbie Mills (Nicole Beharie) som först har svårt att tro att han är den han påstår sig vara. Men de bli förstås duon som med gemensamma krafter ska bekämpa ondskan i staden, förkroppsligad av den gruvlige, grymme huvudlöse ryttaren, som faktiskt är Apokalypsens fjärde ryttare, det vill säga Döden själv.

Det här är en serie som kastar ner en hel del ingredienser i grytan. En 1800-talsnovell planterad i nutid korsad med Bibelns Uppenbarelsebok korsad med polisserie blir en anrättning med en kraftig bismak av skräckgenrens infantilitet.

Sleepy Hollow sänds i Sub tisdagar kl. 22.00, repris fredagar kl. 00.20.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.