Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie,Tävling,Underhållning

Avdammad dokusåpa

3 feb , 2014, 18.21 Malin Slotte

 

Farmen är ett svenskt format som sålts till över fyrtio länder. Det svenska originalet sändes i TV4 i början av 2000-talet, och nu har kanalen dammat av formatet på nytt och sänder för tillfället en ny säsong. Också Nelonen har nappat. Den finska versionen Farmi hör till kanalens vårsatsningar.

Det rör sig alltså om en gammal hederlig dokusåpa, som man gjorde dem på 00-talet. Några helt olika personer bor på en bondgård där de arbetar och lever som man gjorde på 1800-talet. Varje vecka är det en storbonde som bestämmer. Storbonden utser en förstekämpe som utmanar en av de övriga i en utslagningstävling där en skickas hem. Den som håller sig kvar längst vinner i den finska versionen 30 000 euro. Programmet sänds måndag till torsdag med ett utslagningsavsnitt på söndagar.

Det första man frågar sig är om inte den traditionella dokusåpan börjar kännas lite sliten? Är det här inte lite väl 2002?
Första avsnittet av den finska versionen gör en i alla fall skeptisk. De tolv deltagarna anländer med tåg till gården, och en stor del av avsnittet består av klipp från vad som kommer att hända i senare episoder. Blir man sugen? Inte värst.

Farmen sänds i Nelonen måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och söndagar kl 19.00, repris 23.10 och lördagar kl. 16.55.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.