Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Det spökar på hotellet

4 feb , 2014, 21.51 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

I början av 2000-talet sändes en dansk serie som hette Hotellet. Den var gjord i samma anda som Lars von Triers Riget och inte alls ointressant. Tyvärr är kvällens seriestart 666 Park Avenue (ABC 2013) inte samma andas barn, även om också denna serie är i genren hotell med övernaturligheter.

Nerblodade händer, hissdörrar som likt mördarkäftar slår igen kring sitt offer, blinkande lampor, en mosaikdrake på golvet i källaren och folk som sugs in i dörrar och väggar är rysaringredienser i denna trettondelade skräckserie.

Handlingen utspelar sig på Drake residential hotel på 999 Park Avenue i New York. Ett ungt par, Jane Van Veen (Rachael Taylor) och Henry Martin (Dave Annable), anställs som gårdskarlar och får en lyxvåning i den anrika hotellbyggnaden som tjänstebostad. Hotellet ägs av det mystiska miljonärsparet Gavin (Terry O’Quinn) och Olivia Doran (Vanessa Williams) och gårdskarlsuppdraget visar sig förstås snart inte alls vara det drömjobb som paret trodde. Här nämligen både pågår och har skett läskigheter.

Huruvida serien sedan verkligen är skrämmande är en annan femma. Möjligen underhållande, om man gillar intrikat övernaturligt intrigbygge. Serien lades ner efter första säsongen.

666 Park Avenue sänds i MTV3 tisdagar kl. 23.35.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.