Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Kulturprogram,Personporträtt

Vem är Alma Pöysti?

5 feb , 2014, 17.50 Malin Slotte

 

Av alla personer som porträtteras i vårens nya avsnitt av intervjuserien Bakom bilden är skådespelaren Alma Pöysti den yngsta. Men trots sin relativa ungdom har hon hunnit med en hel del, och framstår som en verbal och reflekterande person tacksam att intervjua.

Nanette Forsström ringar in sin huvudperson genom att avhandla olika aspekter av hennes liv. Alma Pöysti är mån om sin integritet; hon anser att publiken inte behöver veta så mycket om henne som privatperson. Men hon har ändå pratat offentligt om den sjukdom hon led av i barndomen, och kommenterar också hur det är att tillhöra en känd teatersläkt.

Det är inte första gången Alma Pöysti intervjuas för tv; programmet som torde höra till de mer ambitiösa i serien innehåller en del intressanta klipp. Det tidigaste är med den mycket unga feministen Alma Pöysti ur ungdomsprogrammet gogo.

Men framför allt handlar det om teater, om tidigare projekt, som att spela Tjechov i den ukrainske demonregissören Andrij Zholdaks regi. Och om nu aktuella projekt som DUV-teaterns Den brinnande vargen. För Alma Pöysti handlar teater och skådespeleri inte om kändisskap utan om innehåll, om vad konstarten har att säga om livet och hur det är att vara människa.

Bakom bilden: Alma Pöysti sänds i Yle Fem i kväll onsdag kl. 20.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.