Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Game show

Fnissigt samlevnadssnack

2 apr , 2014, 21.00 Malin Slotte

 

Rakkauden-FAQ-760x340

Panelshowen Hyvät ja huonot uutiset, där man diskuterar aktualiteter, har blivit ett av Nelonens mest sedda program, även om det inte kan mäta sig i tittarsiffror med Yles långkörare Uutisvuoto. Möjligen har framgången med Hyvät ja huonot uutiset inspirerat den mindre systerkanalen, ”kvinnokanalen” Liv, att satsa på en panelshow om parförhållanden och sex med André Wickström som programledare.

Simo Frangén, Satu Silvo, Ismo Leikola, Lorenz Backman, Suvi West, Harri Moisio och Laura Paloheimo turas om med att sitta i programmets panel. Dessutom har varje avsnitt en inbjuden gäst, i kväll Krisse Salminen. Fyrapersonerspanelen vrider humoristiskt på de vanligaste frågorna om samlevnad (därav programmets titel Rakkauden FAQ från engelskans Frequently Asked Questions). När humorpanelen är färdig tar de två verkliga experterna, sexualterapeuterna Anna Kolster och Patricia Thesleff – bekanta som sexualupplysare i Svenska Yles kanaler – över och ger de seriösa och ”rätta” expertsvaren. Ja, den som vill kan skicka in frågor via programmets hemsida.

Människor som pratar med varandra kan vara oerhört intressant och underhållande. Förutom de ovannämnda panelshowerna är poddsändnignarnas popularitet exempel på detta.

Tyvärr är Rakkauden FAQ inte lika lyckat, man vill zappa vidare tämligen snabbt. Ett problem kan vara att programmet är bundet till en viss form, det vill säga frågeleken med sina olika element. Ett annat är programmets längd. Det hade räckt alldeles bra med en halvtimme; en timme blir för mycket.

Sedan är kanske inte frågeställningarna som tas upp de mest inspirerande att leverera humoristiska svar på: Ska jag berätta att jag varit otrogen? Ska jag lämna min man som inte vill ha barn med mig? Och sexfrågan på slutet, antagligen tänkt att vara mer vågad, är bara konstruerad. Enda gången det faktiskt blir dråpligt är då man förirrar sig in på ämnet tidelag.

Rakkauden FAQ sänds i Liv onsdagar kl. 21.00, repris lördagar kl. 21.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.