Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär,Realityserie

Ryktet i rehabilitering

7 okt , 2014, 20.00 Malin Slotte

 

Skådespelaren och artisten Lindsay Lohan är känd för att sysselsätta skandalpressen, vilket ju inte är helt ovanligt för dem som inlett sin karriär som barn och tonåringar. Hennes namn har förknippats med droger, rattfylla och stöld. Hon har levt ett vilt liv innehållande både bilolyckor och fängelsedomar. Under årens lopp har hon åkt in och ut på rehabiliteringskliniker. När hon sommarens 2013 som 27-åring skrevs ut från sin sjätte behandling gav hon en intervju till talkshowdrottningen Oprah Winfrey, vars egen tv-kanal OWN även tilläts göra en åttadelad dokumentärserie om Lohans nyvunna nykterhet och väg tillbaka till livet. Inspelningarna inleddes förra augusti och serien originalsändes i mars–april.

Den som väntar sig härjande och freakshow kan glömma detta – Oprah Winfreys varumärke är också förknippat med självhjälp och kökspsykologi, inte med skvaller och skandaler. Serien verkar vara ett försök att rehabilitera Lindsay Lohans skamfilade rykte, vilket innebär att här knappast finns något som matar skandalpressen. Eftersom detta inte är någon smaskig dokusåpa återstår det seriöst skildrande dokumentära angreppssättet om hur det är att vara känd och kämpa mot ett missbruk. Den vinklingen kräver dock ett djup som tyvärr saknas här. I stället blev det en blek serie om en person som man aldrig får något riktigt grepp om, eller som ens framstår som särskilt karismatisk eller intressant. Och när inte ens inblicken i det celebra livet erbjuder särskilt mycket glamour finns här inte så mycket att hämta för tittaren.

Visst har serien förstås sina små konflikter. I första avsnittet bor Lindsay på hotell medan hon försöker hitta en lägenhet i New York. Hon jagas av paparazzi och har konflikter av något diffus natur med personer i sin omgivning. Hon ställer in diverse åtaganden eftersom hon ännu känner sig för skör. Och så pratar hon på, om sig själv och sin nykterhet, utan att säga så mycket av relevans.

Lindsay sänds i TV5 tisdagar kl. 20.00, repris lördagar kl. 16.30.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.