Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Såpopera

Listiga hemhjälpar

17 Nov , 2014, 21.00 Malin Slotte

 

2012 lades komedisåpan Desperate Housewives ner efter åtta säsonger. Särskilt i början var det en sevärd serie som även tog hem vissa tunga tv-priser. Devious Maids heter Desperate Housewives-skaparen Marc Cherrys uppföljare som hade premiär på den amerikanska kanalen Lifetime sommaren 2013. Lika mycket uppmärksamhet har den här serien inte fått, men den har ändå sänts i två säsonger med en tredje på kommande.

Stil och berättargrepp är närmast en kopia av Desperate Housewives; det är samma skruvade intriganta handling med en kvick och humoristisk knorr man försöker få till. Lätt underhållning med hög såpafaktor, och ett mord som rullar i gång handlingen. Även miljön är densamma, det vill säga det förmögna villaområdet. Den här gången är det däremot inte fiktivt, utan exklusiva Beverly Hills i drömmarnas stad Los Angeles. I stället för hemmafruarna står hemhjälparna i fokus, och de har även andra drömmar i livet än att sköta rika människors hem, drömmar de med olika metoder försöker förverkliga. Hemhjälparna står för slugheten i serien, medan deras förmögna arbetsgivare verkar stå för excentriskheten, elakheten och enfalden. Frun i huset verkar inte sällan vara hemhjälpens största fiende, ibland även konkurrent.

De flesta av hemhjälparna har någon sorts latinamerikansk påbrå, och serien tar också avstamp i den mexikanska telenovelan Ellas son la Alegría del Hogar (ungefär: De är hemmets lycka). Nämnas kan att Desperate Housewives-stjärnan Eva Longoria värvats till seriens producentstab för att bidra med synpunkter på de latinamerikanska rollerna.

Devious Maids sänds i Liv måndagar kl. 21.00, repris fredagar kl. 23.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.