Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

En skådis och 1001 roller

14 jan , 2015, 21.30 Malin Slotte

 

Heikkis-Jarmo, Kete Rahkonen, Hieno Åhlgren, Veli Sikiö och Munamies. Det är några av rollerna som skådespelaren Riku Nieminen är känd för i MTV3:s enormt populära helgunderhållning Putous. Förutom att Nieminen är med i den nya musikaliska sketchunderhållningen Kingi, som startade i söndags, får 28-åringen nu även en helt egen enmansshow där han haft fria händer att göra vad han vill. Resultatet blev en korsning mellan sketchunderhållning och dolda kameran. Det hela går ut på att Riku gör olika sketchkaraktärer som han utsätter människor för.

Dolda kameran är ju en klassiker som fortfarande sänds i korta snuttar i kanalerna. Och det funkar fortfarande, åtminstone i små portioner. Det är ofta underhållande att se folk förundras och bli lurade. Tempot i dessa program brukar vara uppdrivet, språket det internationella kroppsspråket och allt handlar om att fånga folks reaktioner och miner.
Dessvärre sjabblas idéerna ofta bort i den nya inhemska varianten 1001 Rikua. Det är problem med tempot och tajmingen, och blir ofta för långdraget och segt. Inte lyckas man heller fånga folks reaktioner särskilt väl – eller kanske problemet snarare är att folk inte verkar reagera så mycket, vilket heller inte gör det så roligt för tittaren.
Vissa upptåg är sociala experiment med potential att bli riktigt intressanta och få skrattet att fastna i halsen. Riku klär ut sig till den indiske filmregissören Pamir Kumar och visar upp en lapp på finska för förbipasserande på gatan. Lappen är rasistisk men Pamir tror det är en adress. Vad gör folk? Upplyser honom på knagglig engelska vad det står på lappen. Varför linda in saker?
Vid ett annat tillfället sitter Riku i metron och talar högt i mobiltelefonen på ett sätt att medpassagerarna förstår att han ljuger som hästar travar för den han pratar med. De som sitter bredvid honom reagerar däremot inte tillräckligt mycket för att det ska bli bra tv.
En sådan här serie borde vara alldeles galen och upptågsrik. Dessvärre är den inte särskilt rolig.
1001 Rikua sänds i MTV3 onsdagar kl. 21.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.