Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Lifestyle,Reseserie,Underhållning

Antikrundan besöker Åland

15 jan , 2015, 21.00 Malin Slotte

 

Det är en händelse när Antikrundan kommer till stan. Så var det också på Åland när SVT-versionen av BBC-formatet Antiques Roadshow kom till Mariehamn. Förhoppningsfulla människor köade till Alandica och de lokala medierna rapporterade flitigt. Besöket resulterade i två avsnitt; det första sänds i kväll, det andra den 5 mars.

En silverkanna, ett dryckeshorn, trettio stycken kolonner och en skinnfåtölj är några av föremålen som värderas i kväll. Som en särskild cliffhanger genom programmet används en femtio år gammal, personligt signerad muminteckning av Tove Jansson.

Hittas några dyrgripar då? En och annan ålänning kan säkert känna sig nöjd efter sin medverkan i programmet. Vanligen skruvar folk också ner sina förväntningar på värdet på sina saker för att inte förlora ansiktet.
Antikrundan har rullat i SVT sedan 1989, vilket kan jämföras med den brittiska originalversionen som började sändas 1979 och Yles version Antiikkia, antiikkia som hade premiär 1997.

Programmet kan inte ses på SVT Play i Finland.

Antikrundan sänds i SVT1 torsdagar kl. 21.00, repris fredag eftermiddagar i Yle Fem.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.