Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Dags för första deltävlingen

6 feb , 2015, 17.36 Malin Slotte

 

I kväll börjar den på riktigt, den nya Tävlingen för ny musik. Juryn har blivit avsatt, och tittarna har nu hela makten när arton låtar ska bli nio till finalen den 28 februari. I kväll är första kvalet, då sex låtar ska bli tre.

Det är kanske det intressantaste deltävlingen med förhandsfavoriterna Pertti Kurikan nimipäivät samt Satin Circus som också anses ha goda chanser.

Dessa tvås finalplats i kväll torde vara självklar, mer spännande blir att se vilket det tredje bidraget är som går vidare.

Hans on the bass har en behaglig låt, melodiös, solig och mogen i en singer–songwritertradition som inte är obekant i eurovisionssammanhang. Varje år brukar någon låt i den här stilen tävla – Hans on the bass skulle exempelvis kunna vara malteser – även om den här typens låtar sällan brukar placera sig så högt. Risken är också att det här är för lågmält för att gå vidare i kväll.

Chanserna borde ändå vara större än för Vilikasper Kanth som tävlar i lite samma mysiga gitarrpop-stil, men med en betydligt ointressantare låt.

Pihka ja Myrskys bidrag hör till de svagaste i hela tävlingen i år, och torde vara chanslösa i kväll.

Så kanske det blir Norlan el Misionario som tar tredje finalplatsen? Det är reaggeton på spanska och sticker ut just därför, dessutom är det en låt snickrad med ett visst hitgrepp.

Programledare är Rakel Liekki och Roope Salminen.

Tävlingen för ny musik sänds i TV2 lördagar kl. 21.00, repris söndagar kl. 22.10.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.