Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Kriminalserie

Stöten kommer inifrån

19 feb , 2015, 15.56 Malin Slotte

 

Ett penningräkningskontor – vilken dramatisk potential det ligger i en sådan arbetsplats? Anställda som hanterar och har ansvar för tjocka buntar av sedlar, vilka frestelser utsätts de inte för, vilken rigorös kontroll och vilka säkerhetsarrangemang måste där inte finnas – och vem går det egentligen att lita på?

Huvudperson i den fyrdelade serien Inside Men (BBC 2012) är penningräkningskontorets avdelningschef John (Steven Mackintosh), en till synes korrekt och inbunden herre i kostym som sitter i sin glasbur och övervakar allt som händer på verkstadsgolvet nedanför. Visst händer det som inte borde hända. Sedlar smygs ner i fickor, ibland är saldot för dagen rejält på minus. Av någon anledning ser John ofta mellan fingrarna, och tar hellre ur egen ficka än går till botten med vad som hänt.

Centrala personer är också vakten Chris (Ashley Walters) och sedelräknaren Marcus (Warren Brown).

Serien inleds med ett blodigt och brutalt rån – och en påminnelse om att alla som arbetar på ett dylikt ställe vet om att det här kan hända, och att även deras familj kan utsättas för fara. Hemma hos John väntar en fru och en nyadopterad dotter. Efter prologen gör serien ett skutt ett halvår tillbaka i tiden, för att utforska hur det kommer sig att gärningsmännen utför denna kupp. Serien skildrar omständigheterna de lever i, och undersöker vad det är i de här männen som får dem att handla som de gör.

Insidermännen sänds i TV2 på onsdagar kl. 22.00.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.