Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Lesbisk i Glasgow

20 feb , 2015, 17.29 Malin Slotte

 

Queer as Folk, The L Word och HBO Nordic-aktuella Looking hör till de mest kända och prominenta relationsserierna med gayfokus. Till detta såpigt medryckande och romantiska gäng vill även skottländska Lip Service (BBC 2010–12) uppenbart sälla sig. Den producerades i totalt två säsonger, eller tolv avsnitt innan den lades ner, och skildrar relationsförvecklingarna i lesbiska kretsar i Glasgow.

Huvudpersonerna är tre: Cat (Laura Fraser) den olyckliga, en neurotisk arkitekt med ett konstant orosmoln hängande över sig, Frankie (Ruta Gedmintas) kvinnojägaren, en fotograf som bär uppenbara likheter med hjärtekrossaren Shane i L Word, och Tess (Fiona Button) den roliga, en virrpanna som är skådis och bär drag av den klassiska flickbokshjältinnan, hon den förtjusande babbliga som ständigt försätter sig i märkvärdiga situationer. Frankie har lämnat Cat, som inte riktigt kommit över Frankie, och nu är Frankie tillbaka i stan efter år utomlands. Det blir komplicerat.

Serien har visserligen fattat galoppen, att ett relationsdrama av den här typen ska ha ogenerat hög såpafaktor för att funka. Dessvärre lyckas inte serien väva sin intrig tillräckligt intressant. Den känns mer som ett försök till en kopia av sina få föregångare, än som en egen engagerande produkt. Den kämpar hårt för att locka en bred publik: slående vackra skådespelerskor som inte utmanar några utseendenormer, och ångande sex redan i inledningsscenen.

Lip Service sänds i TV2 måndagar kl. 22.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.