Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Musik,Tävling

Snart är de nio

21 feb , 2015, 17.35 Malin Slotte

 

Uuden Musiikin Kilpailu

Så var det dags för den sista deltävlingen i ny musik. I kväll utses de tre sista finalisterna av nio (kommer vi att överraskas med en tionde finalist till finalen, eller blir de faktiskt nio?).

Förra veckan satsade både Shava och Opera Skaala på show, vilket fick sin belöning i form av en finalplats. Mest otippat gick Jouni Aslak vidare tack vare säker leverans.

Kvällens mest självklara finalist torde den samiska mor- och dotterduon Solju vara. Deras bidrag är väldigt eurovisionsmässigt; eteriskt och etniskt med jojk, och dessutom lär vi få se vackra dräkter. Liksom flera andra bidrag i årets tävling, som håller en hygglig och jämn nivå, är det en helt okej låt, även om det där sista lyftet som skulle göra det till ett riktigt farligt eurovisionsbidrag saknas.

De resterande fem bidragen är mer svårtippade. Aikuinen och Järjestyshäiriö har årets mest catchiga och omedelbara låtar, men risken är att de uppfattas som enerverande klistrig barnpop. Heidi Pakarinens gammelschlager lär vara alltför daterad för att ha en chans i kväll, men har säkert ett liv efter tävlingen i andra forum.

Då ligger Ida Bois moderna folkinspirerade klubbmusik antagligen bättre till. Angelo de Niles traditionella hårdrock kan också mycket väl gå hem i vårt rockälskande land, även om det hade fått vara mer drag i låten.

Tävlingen för ny musik sänds i TV2 lördagar kl. 21.00, repris söndagar kl. 22.10

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.