Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Tjugoåttonde plats

13 apr , 2015, 17.52 Malin Slotte

 

Ryssland drömmer om fred och att världens alla folk förenar sig i sitt bidrag. Låten för tankarna till John Farnhams åttiotalsplåga You’re the Voice men är ännu värre. Det här måste vara årets mest lismande och provocerande förhandsvideo. Det bjuds på en lätt etniskt mixad parad av barn, åldringar och gravida som till rytmiska marschtrummor varvas med närbilder av den perfekta blonda sångerskan som spänner sin stålblåa blick rakt in i kameran. Det är ljust och överexponerat som i himlen, allt är rent, sunt och positivt här. Som en reklamfilm för ett försäkringsbolag, eller för någonting betydligt större och mäktigare … Jag varken övertygas eller berörs av detta utan finner det snarare tomt och iskallt.

Om det blir final? Ja, det blir det så gott som alltid för Ryssland. Tippar på en placering mellan 11–15 i finalen.

Bonus: Rysslands bästa placering genom tiderna.

Ryssland har vunnit en gång, 2008, med ett bidrag som inte alls är det bästa de tävlat med genom åren. Jag tyckte låten var dålig då och jag tycker den är rätt förfärlig när jag ser den nu. ”Sensuell och karismatisk artist med klen låt som man försökt fixa till med hjälp av Timbaland, Stradivarius och elitkonståkare.”, skrev jag det året och gav låten två stjärnor. Det där med sensualitet skulle jag inte skriva under längre.

, , ,

Kommenteringen är stängd.