Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Entourage i sportvärlden

21 jul , 2015, 00.00 Malin Slotte

 

En av sommarens nyheter på webbtjänsten HBO Nordic är Ballers, en tiodelad serie som karaktäriseras som komedi, men som nog framstår mer som drama. Åtminstone har man inte särskilt roligt när man ser detta.

Seriens huvudperson är en tidigare stjärna inom sportgrenen amerikansk fotboll. Huvudrollen spelas av Dwayne ”The Rock” Johnson, som liksom sin rollfigur har en idrottskarriär bakom sig – i det här fallet fribrottning. Johnson är en imponerande bjässe på 196 centimeter och 120 kilogram och han spelar den tidigare amerikanske fotbollsspelaren Spencer Strasmore som numera försöker tjäna sitt levebröd som mentor för aktiva och tidigare aktiva NFL-spelare. Han ger råd i både ekonomiska och mer privata ärenden: vilka kontrakt hans vänner ska skriva på och hur de ska ta sig ur knipan när frugan upptäcker vänsterprassel.

Spencer verkar leva det goda livet med snabba bilar, dyra kostymer och snygga brudar. Men allt är inte riktigt som det verkar: på kontot håller pengarna på att ta slut och en gammal skada får honom att käka piller som karameller.

Handlingen utspelar sig i ett soligt och lyxigt Miami fullt av nyrika markörer: vräkiga hus, enorma yachter, överdådiga fester och snofsiga restauranger. Det är en manlig värld där killarna är eftertraktade och kvinnorna – i den mån de över huvud taget existerar – är lättklädda kuttersmycken. Frågan är om man ska tycka att dessa killar är coola eller ytliga? Möjligen båda.

Målgruppen verkar vara män med intresse för amerikansk fotboll – vilket väcker frågan hur serien ska gå hem hos en publik som inte har en relation till amerikansk fotboll. Kanske inte så bra – den här tittaren blev i alla fall rejält uttråkad.
Serien har skapats av Steve Levinson, och bland producenterna hittas bland andra Mark Wahlberg. Båda hörde till producentteamet bakom Entourage och Boardwalk Empire.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.