Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Radio

Finländarna älskar karaoke

28 okt , 2015, 00.00 Malin Slotte

 

Karaoken kom till Finland under lågkonjunkturen på nittiotalet. Tjugo år senare, under en annan lågkonjunktur, sjungs det fortfarande av hjärtans lust på mer än tusen karaokebarer runtom i landet. Om det här fenomenet, som faktiskt är extra populärt i just Finland, handlar Elin von Wrights feelgooddokumentär Karaoke Kings där några karokeenstusiaster belyser fenomenet ur olika synvinklar.

Det sympatiska med karaokebaren är att den är en social smältdegel där ung som gammal samt personer ur olika socialgrupper sammanstrålar i sångens tecken. Det är högt till tak och okej att sjunga även om man inte begåvats med sammetsstämma.

Månadens dokumentär kan höras här.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.