Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Musik

Murray, Miley och Clooney

5 Dec , 2015, 00.00 Malin Slotte

 

Julspecial är något som förknippas med tv-serier som producerar extraavsnitt med jultema, en bonus för alla fans som i ytterligare ett avsnitt får tillbringa tid med de karaktärer de lärt känna.

Netflix julspecial A Very Murray Christmas är däremot ett helt fristående program, men bekanta ansikten blir det ändå i form av kändisarna som dyker upp. Skådespelaren Bill Murray är huvudpersonen, och regissör för denna musikaliska entimmeskomedi är Sofia Coppola som ju även hade Murray i en av huvudrollerna i sin film Lost in Translation.

A Very Murray Christmas består av en rad julvisor som nödtorftig knyts samman av ett tunt manus. Liksom i Lost in Translation utspelar sig handlingen även denna gång på ett hotell, närmare bestämt på art deco-lyxhotellet The Carlyle i New York. En snöstorm hindrar Murray från att genomföra sin direktsända julshow på tv, och i stället sjunger han julsånger tillsammans med vänner, hotellpersonalen och andra som tittar förbi.

Det är för musiken man ser på detta, definitivt inte humorn, och programmet inleds i lugna och lågmälda tecken då Murray gör en julblues i sin hotellsvit, för att förflytta sig ner i hotellrestaurangen där det så småningom blir mer svängiga takter. Chris Rock dyker upp för att göra duetten Do You Hear What I Hear? med Murray, och visar sig sjunga hellre än bra. Mer njutbara är Maya Rudolphs version av sextiotalspärlan Christmas (Baby Please Come Home) samt ensemblens version av The Pogues Fairytale of New York.

I finalen förflyttar vi oss till en vit julstudio där programmets storstjärnor Miley Cyrus och George Clooney dyker upp. Cyrus sjunger fantastiskt och ifall det hittills varit tveksamt om hela spektaklet är värt ens tid blir det det definitivt när Cyrus dyker upp i kortkort tomteklänning. Den absoluta höjdpunkten är när hon framför Silent Night sittande på flygeln. George Clooney gör en blekare insats men så är han heller inte sångare till yrket. Det hela avslutas med att de alla tre tillsammans gör Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow med en hel drös av lättklädda dansöser som ett inte helt fräscht dekorativt inslag.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.