Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Bland nördar i silikondalen

15 jan , 2016, 00.00 Malin Slotte

 

Det börjar många tunga serier på tv den här veckan. Dramakomediserien Silicon Valley (HBO 2014–) är en av dem. Dess två befintliga säsonger har båda Emmynominerats som bästa komediserie. Bakom serien står bland annat Beavis and Butt-head– och King of the Hill-skaparen Mike Judge, och handlingen utspelar sig bland sex mindre socialt kompetenta programmerare i Silicon Valley. En av dem, Richard (Thomas Middleditch), råkar uppfinna en ”filkompressionsalgoritm” (eh?) med potential att revolutionera datavärlden. Han befinner sig plötsligt i en situation då han står inför valet att antingen sälja rättigheterna för uppfinningen och bli rik, eller ta risken och själv starta ett företag och eventuellt bli ännu rikare. Kämpigt val med andra ord.

Det är handlingen i första avsnittet, i en serie som trots den goda kritik den fått kanske ändå inte är för alla smaker. Lite som med Game of Thrones som även den har säsongstart i Yle den här veckan. Genast kommer man i alla fall inte in i serien, frågan är sedan hur mycket tålamod man har och hur fascinerad man är av just den här världen.
Serien visas varje vardagskväll med repris följande vardagseftermiddag. Båda säsongerna kan ses på HBO Nordic, där även seriens tredje säsong visas i vår.

Silicon Valley sänds i Yle TV2 vardagar kl. 19.00, repris nästa vardag kl. 14.30, hbonordic.com

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.