Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Eurovision Song Contest

#27 Island

10 apr , 2016, 23.31 Malin Slotte

 

På #27 placerar jag Island, ett slags fartfyllt vispopbidrag i kuslig iscensättning. Visuellt är detta som en kombination av Sveriges två senaste vinnarbidrag: dansen och mörkret är Euphoria och skuggfigurerna för tankarna till Heroes, men missförstå mig rätt: jag tycker ändå detta har en egen idé och ett eget uttryck. Det är ett bidrag som redan verkar ha låt–scen-paketet uttänkt och klart, och att det är en helhet kommer nog att leda till final även om det troligen inte räcker till mer än en placering i den sämre halvan. Artisten som är violinist till professionen har skrivit text och musik själv, och sådant väcker åtminstone alltid min respekt även om låten trots allt inte är jättespännande. Den är ok. Hon har representerat Island tidigare; 2012 då hon kom på 20:e plats i finalen.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.