Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Direktsändning

Och den finaste klänningen hade …

6 Dec , 2010, 23.55 Malin Slotte

 

Låt oss vara diplomatiska. Att kommentera slottsbaler är ett svårt jobb. FST:s kommentatorer lyckades på så sätt bättre än många tidigare år beträffande samspelet mellan kommentatorerna. Vissa år har intrycket varit autistiskt, kommentatorerna har babblat på i varsin bubbla med bristfällig interaktion sinsemellan. Även om man har olika funktion i sändningen blir det trevligare – och mer normalt – om man tar notis om varandra. Det blir mer avslappnat. Det verkar man ha jobbat på. Bra så.

FST har haft uppenbara problem med att hitta en fungerande klänningexpert – denna nyckelroll för att balansera upp det seriösa och stela och skänka sändningen festlighet och glamour – och verkar nu ha stannat för Pia-Maria Lehtola. Lehtola är med sin nyandlighet en av Svenska Yles största personligheter, och som sådan kan hon vara underhållande och ska odlas. I kväll blev det ändå lite väl mycket färgsymbolikflum och beskrivande av klänningar på ett radiomässigt sätt med tanke på att de faktiskt visades i bild.

Och så till det väsentligaste. Kvällens klänningar. Här är den subjektiva topptrion:

1. Skådespelaren Henna Tanskanens underbara vita puffärmar verkar inte ha fastnat på bild hos någon av de stora tidningarna. Det lilla man såg på tv verkade alldeles förtjusande.

2. Snowboardaren Enni Rukajärvi hade fina färger i vacker skärning som andades nostalgisk Mad Men-glamour.

3. Årets flyktingkvinna Nasima Razmyars elegans hade platsat på Oscarsgalan.

Bubblare: Den alltid stiliga Leena Harkimos stilrena axelblomma, Janina Anderssons intressanta kreation och författaren Umaya Abu-Hanna, kanske inte så klädsamma, men kreativa nytänk.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.