Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Komediserie,Kriminalserie

Zombiedrama och cancerkomedi

15 Dec , 2010, 23.18 Malin Slotte

 

I går offentliggjordes Golden Globe-nomineringarna inför galan den 16 januari. De flesta nominerade i tv-kategorin är redan bekanta för finländska tittare, men några tips kan man få om vad som är värt att hålla upp ögonen för i rutan i framtiden.

Nominerade som bästa dramaserie är:

Boardwalk Empire (HBO), gangsterserie som utspelar sig under den amerikanska förbudstiden, första avsnittet är regisserat av Martin Scorsese. Lär dyka upp i Yle så småningom.

Dexter (Showtime), seriemördarserie vi kunnat följa i Fyran.

The Good Wife (CBS), juristdrama om lyxhustru som tvingas börja jobba igen efter att maken hamnat i finkan, har kunnat ses i Fyran i höst.

Mad Men (AMC), dramaserie som utspelar sig i 60-talets reklamvärld i New York, har visats i Fyran på enfaldigt sen sändningstid. Möjlig vinnare.

The Walking Dead (AMC), zombieserie som verkar lovande men som ännu inte synts till i finsk tv.

Man noterar alltså att varken In Treatment eller True Blood är nominerade, vilket kanske säger något om hur väl de här serierna lyckas hålla nivån i kommande säsonger.

I musikal- och komedikategorin är följande serier nominerade:

30 Rock (NBC), komediserie om produktionen av en komediserie, visas i Sub.

The Big Bang Theory (CBS), situationskomedi om fysiknördar som har det svårt med kvinnor, visas i MTV3.

The Big C (Showtime), dramakomedi om cancersjuk förortsfru. Verkar lovande, har ännu inte synts till i finsk tv.

Glee (Fox), highschool-musikal-komedin som många gillar och visas i Sub. Själv har jag inte lyckats fastna på den här kroken.

Modern Family (ABC), komediserie om modernt familjeliv. Vi väntar och väntar på att denna suveräna komediserie ska dyka upp i rutan. MTV3 lär ha köpt rättigheterna.

Nurse Jackie (Showtime), dramaserie med komiska drag om medicinmissbrukande sjuksköterska. Visas i Fyran.

I kategorin nominerade miniserier hittas Steven Spielbergs och Tom Hanks tiodelade The Pacific (HBO) om andra världskrigets strider i Stilla havet. Har finsk premiär i TV1 den 28 december.

, , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Philip Teir skriver:

  Angående Boardwalk Empire: jag passar på att länka till min artikel om serien (som publicerades när den hade premiär på Canal Plus):

  http://www.hbl.fi/text/kultur/2010/11/1/w53949.php

 2. Chriso skriver:

  Första avsnittet av The Walking Dead var fängslande, efter det sjönk kvaliteten dramatiskt. Håll inte andan i väntan på serien.

 3. Malin Slotte skriver:

  Synd. Verkade lovande.

Kommenteringen är stängd.