Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Personporträtt

Ung tjej som provocerar

18 jun , 2011, 19.21 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Gina Dirawi är en 20-årig muslimsk tjej med palestinsk bakgrund som bor i Sundsvall. Hon har en av Sveriges mest lästa bloggar där hon sätter ut videoklipp där hon genom karaktärer som svennemorsan Bettan och syster Khadidje driver med bilden av både svenskar och muslimer. Också hon själv utmanar bilden av hur en ung muslimsk kvinna är och vilket handlingsutrymme hon har.

Gina har både fått ta emot flera mediepriser och hot för det hon gör. Under det svenska riksdagsvalet bloggade hon för SVT och det går fortfarande att kolla in Ana Gina Show på SVT Humor.

Själv vill hon inte vara känd som enbart en bloggare utan som en person som ändrar människors åsikter och gör något för samhället.

Dirawi är den första av fyra personer som presenteras i serien Provokatör som visades i SVT i vintras. I kväll lördag klockan 21 börjar serien sändas i FST5. I programmet möter vi både Dirawi och hennes familj och släktingar. De tre övriga porträtterade är författaren Maria Sveland, debattören Dilsa Demirbag Sten och dirigenten Gustavo Dudamel.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.