Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Programserie

Att gå och gå och gå och gå

12 aug , 2011, 07.10 Malin Slotte

 

Orkar vi med ett till program om att pilgrimsvandra till Santiago de Compostela efter sommarens repriser på temat? Det tycker i alla fall Yle Teema som erbjuder en tredelad norsk serie om den urgamla, kända vandringsleden i norra Spanien som årligen trampas av tiotusentals fötter.

NRK har skickat ut reportern Rebecca Nedregotten Strand för att vandra och träffa människor. Resultatet blev inte särskilt personligt utan ett rätt ordinärt reportage som ger oss bakgrund och historia och ställer frågor som varför? och hur känns det?

Det sägs att vandringen gör att man möter sig själv, och till och med förändras som människa. Vandring är andligt, om än inte nödvändigtvis religiöst. Små uråldriga kyrkor kantar den 750 kilometer långa leden till målet, staden Santiago de Comostela, i vars katedral Jesu lärjunge Jakobs kvarlevor lär finnas.

En jämförelse med Yles serier om ämnet: FST:s Apostlahästarna – en pilgrimsvandring och Yle Teemas Löytöretki – båda från 2009 – utfaller till Yles fördel.

Under öppen himmel till Santiago de Compostela sänds i Yle Teema i dag fredag kl. 19.10, repris lördag kl. 20.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.