Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Ab Fab har hittat tillbaka

29 Dec , 2011, 07.30 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

På nittiotalet var Jennifer Saunders Absolutely Fabulous BBC:s gåva till tv-publiken. Det var det absolut vassaste i komediväg på tv då, ungefär som Ricky Gervais axlat den manteln på 2000-talet. 1992 var premiären, sedan följde fem säsonger fram till 2003.

Efter tre inte så lyckade specialavsnitt 2003–2005 trodde man det var slut, men nu är hela gänget tillbaka igen i två nya specialavsnitt, och ett tredje lär vara under produktion. Och glädjande nog har man hittat tillbaka till formen igen.

På tjugo år har inte mycket förändrats, karaktärerna rullar på i gamla spår: väninnorna Edina (Saunders) och Patsy (Joanna Lumley) lever dekadent lyxliv i modebranschen, dottern Saffy (Julia Sawalha) fortsätter sin präktighetsrevolt, demensen framskrider hos mormodern (June Whitfield) och assistenten Bubble (Jane Horrocks) är lika blåst som förr.

Långt är det samma grepp och manér som gäller i produktion och skådespeleri; uppdateringen sker via tidsmarkörer och kändisreferenser. Inte bara den nyaste tekniken finns med i form av Ipod och Twitter, också sommarens kungabröllop parodieras.

Dessutom blir det en del gästskådespel av bland andra Emma Bunton och Sofie Gråbøl från danska tv-serien Forbrydelsen, ett av de populärkulturella fenomen som lyfts fram.

Absolut fantastiskt, 20 år, del 1, sänds i TV1 i kväll torsdag kl. 19.30.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.